abc

Részletek a könyvből

abc
lelekpiruett

Blog

Hamszai G. András

Lélekpiruett

Áprilisi rítus

Első rész
(3. részlet)

Reggel Petitől hazaérve a szobámban egy cetlit találok, amin egyik lakótársam munkahelyének álláshirdetése áll. Bizonyára meglátta a cégnél, elhozta nekem, és a telefonszám mellé azt írta: Hívd fel!

Egy hölgy válaszol. Felveszi az adataimat, és abban maradunk, hogy a nap folyamán visszahív, ha az ügy még aktuális. Teát főzök, és szokatlan nyugalommal ülök le végigböngészni a szokásos oldalakat. Egyetlen új hirdetést találok, ami szóba jöhet: egy bolti eladóit. Kelletlenül elküldöm rá az önéletrajzomat, és hátradőlök. Istenem, csak ne kelljen többé boltban dolgoznom! Hacsak az nem egy művészellátó… és a saját boltom… Minden cselekedetem ellenére végig ott duruzsol bennem egészen halkan az érzés, hogy ez az egész alapjában véve nem stimmel. Megfulladsz…

SORS

ÖNBECSÜLÉS

LÉLEK

FISZ-GISZ

TUDATÜRÍTÉS

Áprilisi rítus 6.

– Ácsi! Jobbat mondok. Igyunk arra, hogy szar!
– Szar? – akart egészen biztos lenni Peti abban, hogy mire iszunk.

Áprilisi rítus 5.

Van egy jogi diplomád, egy laza melód, és egy jó fizetésed. Ne mondd nekem, hogy az egészet tekintve azért ez nem frankó!

Áprilisi rítus 4.

Merre menjek? Jó irányba indultam el? Teljesen mindegy, nincs úti célom, csak megyek. De miért? Nem tudom. Tudnom kéne?

Áprilisi rítus 2.

Ám mégis, addigra már jó egy évtizede hagytam magam, hadd vigyen az élet saját nagybetűinek olvadékától felduzzadt, hordaléktól zavaros, szennyes árja.

Áprilisi rítus

Nagyon régen, amikor a lisztet még kézzel őrölték kövek közt, az ember szeme elkerülhetetlenül megakadt az olyan búzaszemen, amelyik furcsa volt, s ezzel azt üzente, hogy nem akar liszt lenni.

xyz

könyvesbolt

Szeretnéd elolvasni a könyvemet?

Share This