abc

Részletek a könyvből

abc
lelekpiruett

Blog

Hamszai G. András

Lélekpiruett

Áprilisi rítus

Első rész
(2. részlet)

Ám mégis, addigra már jó egy évtizede hagytam magam, hadd vigyen az élet saját nagybetűinek olvadékától felduzzadt, hordaléktól zavaros, szennyes árja, és ez szép reményeimmel együtt a racionalitásba vetett hitemet is elmosta. Az idő pedig mintha megállt volna a tél és a tavasz között. Világossá vált, hogy vagy kievickélek a partra, vagy ragacsos búskomorságom úgy ölel végül körül, mint apró szárnyast a harmatfű levele.

De a történet nem itt kezdődik, hanem amikor még ilyesféle vasutaknak a leglengébb előszele sem volt érezhető. Pontosabban kerek két hónappal korábban, amikor már két napja voltam réveteg részeg, és éppen egy tízemeletes panelház tetőpárkányán egyensúlyoztam élet és halál között. Természetesen szó sem volt öngyilkossági kísérletről, az ma már nem divat. Inkább pusztán egy szekérderéknyi felelőtlenségről, ami hitevesztettségből táplálkozott, és az életveszély arcul köpésében öltött testet.

SORS

ÖNBECSÜLÉS

LÉLEK

FISZ-GISZ

TUDATÜRÍTÉS

Áprilisi rítus 6.

– Ácsi! Jobbat mondok. Igyunk arra, hogy szar!
– Szar? – akart egészen biztos lenni Peti abban, hogy mire iszunk.

Áprilisi rítus 5.

Van egy jogi diplomád, egy laza melód, és egy jó fizetésed. Ne mondd nekem, hogy az egészet tekintve azért ez nem frankó!

Áprilisi rítus 4.

Merre menjek? Jó irányba indultam el? Teljesen mindegy, nincs úti célom, csak megyek. De miért? Nem tudom. Tudnom kéne?

Áprilisi rítus 3.

Reggel Petitől hazaérve a szobámban egy cetlit találok, amin egyik lakótársam munkahelyének álláshirdetése áll.

Áprilisi rítus

Nagyon régen, amikor a lisztet még kézzel őrölték kövek közt, az ember szeme elkerülhetetlenül megakadt az olyan búzaszemen, amelyik furcsa volt, s ezzel azt üzente, hogy nem akar liszt lenni.

xyz

könyvesbolt

Szeretnéd elolvasni a könyvemet?

Share This